ЗВІТ «БАТЬКІВСЬКИЙ ДОЗОР: НЕПРОЗОРІ ЗАКУПІВЛІ ШКІЛ»

«Команда DOZORRO розробила інструкцію та підготувала звіт; “Батьківський дозор: непрозорі закупівлі шкіл” щоб батьки могли знаходити закупівлі шкіл за допомогою функціоналу DOZORRO та модуля аналітики ProZorro. За цією інструкцією можна перевіряти будь-які заклади, які фінансуються з бюджету: садочки, лікарні тощо.

Школи отримують все більше грошей завдяки децентралізації, яка збільшила місцеві бюджети, та реформі освіти, зокрема, субвенціям на “Нову українську школу”. Практика, коли на такі потреби як мило, крейда та лампочки, гроші просто не виділялися, поступово зникає. Але історії про батьків, яких змушують здавати внески на школи, досі трапляються і продовжують з’являтися на сторінках Facebook, у заявах органів державної влади та новинах.
За результатами опитування, проведеного серед батьків учнів у Facebook-групі БАТЬКИ SOS, щомісячні внески здає 91% батьків (опитано 1352 респондентів). Майже чверть опитаних зазначили, що сплачує близько 50 грн щомісяця, а найбільш поширеними є щомісячні внески в діапазоні 30–200 грн (≈70% випадків). Найменша сума щомісячних внесків, 10 грн, була зафіксована у Тернопільській області, найбільш дорогим для батьківського гаманця виявилось навчання в ліцеях та гімназіях Києва та Харкова, де фіксована щомісячна сума подекуди становить 2 000 грн.»

Завантажити документ

Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com