ДОВІДКИ і ЗАПИСКИ

Учасники освітнього процесу, запам’ятайте, будь ласка: якщо дитина не відвідувала навчальний заклад і не хворіла, довідка від лікаря не потрібна! Не було хвороби – немає довідки. Якщо хтось її вимагає, попросіть нехай вже покажуть той «секретний» нормативний акт, який передбачає надання довідок.

САДОЧКИ

Керуємось Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, затвердженим Наказом Міністерства охорони здоров’я України 24.03.2016 № 234.

Пункт 2 розділу XII регламенту передбачає:
«Діти з ознаками інфекційного захворювання до дошкільного навчального закладу не приймаються. Після перенесеного ІНФЕКЦІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється за наявності МЕДИЧНОЇ ДОВІДКИ закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. У довідці лікарем-педіатром або лікарем загальної практики — сімейним лікарем вказуються рекомендації щодо індивідуальних особливостей режиму дитини-реконвалесцента на перші 10-14 днів.
Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються без медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання.»
Тобто, медична довідка в садочок потрібна лише у разі перенесеного інфекційного захворювання!

ШКОЛИ

Керуємось Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів». Пункт 13 якої передбачає таке:
«13. У разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.
Причини відсутності учня на навчальних заняттях підтверджуються відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров’я або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття) або учня (для повнолітніх учнів), що зберігаються в його особовій справі протягом поточного навчального року.»

Абзац перший пункту 13 простими словами — якщо у школі 10 днів не знають, де учень, адміністрація повідомляє про це поліцію і службу у справах дітей. Тому, якщо не любите непроханих гостей, попередьте школу про ваші плани щодо пропусків занять.

Абзац другий пункту 13 — відсутність підтверджується медичною довідкою або поясненням батьків. АБО!
Сподіваюсь, що у питанні з довідками можемо ставити жирну « . »

Нехай дітки будуть здорові!

Роз’яснення Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич
Відсутність дитини — ЗАПИСКА БАТЬКІВ або довідка лікаря!
Посилання

Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com