Житомир, 28 жовтня 2016 р.

Представники батьківської спільноти та керівники навчальних закладів Житомира та їх заступники зібрались у п’ятницю, 28 жовтня 2016 р. в Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти на тренінг «Від діалогу до співпраці: проблеми шкільної освіти очима батьків та освітян». Захід організовано спільно громадською організацією «Батьки «SOS» та Благодійним фондом «Інститут розвитку освіти» за фінансової підтримки Програми підтримки середньої освіти Фундацій «Відкрите суспільство» (ESP OSF, Будапешт) та Міжнародного фонду «Відродження».

Тренери проекту представили власне бачення нагальних проблем шкільної освіти, напрацьоване за час їхньої громадської роботи в освітньому секторі.

Колективна робота відбувалась у трьох групах, учасники кожна з яких напрацювати шляхи вирішення наступних проблем:

1) недостатній рівень комунікації та співпраці між батьками, громадськими активістами та шкільною адміністрацією й учителями;

2) дисбаланс управлінських повноважень і слабкі знання у задіяних сторін щодо нормативно-правової бази функціонування шкільного закладу;

3) слабкий досвід та недостатня компетенція громадських активістів в питаннях шкільного життя, відсутність громадської ініціативи у зацікавлених сторін: батьків, педагогів, адміністрації. Відтак питання готовності зацікавлених сторін ініціювати та лобіювати необхідні зміни залишається актуальним. У тренінгу взяли учать добре знані в Житомирі громадські активісти Наталія Слободянюк та Ігор Ржешніовецький, а батьківський актив продемонстрував щирий інтерес та готовність до порозуміння та налагодження співпраці з педагогами для вирішення проблем школи.

У своїх презентації тренери проекту Олени Бондаренко та Альони Парфьонової сфокусувались на проблемах та практичних порадах щодо формування бюджетних запитів навчальних закладів, особливостях правого регулювання надання батьківської благодійної допомоги навчальним закладам та проведенню ремонтів у школах коштом або за участю батьківських комітетів.

 

 

Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com