ДИРЕКТОР ЗА КОНКУРСОМ (результати 2016 року)

У 2015 році Київ став першим містом, де відбувся прозорий та публічний конкурсний відбір керівників навчальних закладів. Досвід почали переймати й інші міста, а восени 2015 року офіційний порядок такого призначення керівників затвердив уряд. Але є одне але!

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 р. № 827 затверджено Порядок призначення на посаду керівників
загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності. Необхідно зазначити що 99 відсотків шкіл України належать до комунальної форми власності. Тобто ця Постанова не для них.

В Києві пишли іншим шляхом і утворюючи конкурсну комісію запросили експертів, депутатів, громадських діячів, директорів інших навчальних закладів, розділили комісію на дві (у зв’язку із навантаженням) – одна — щодо обрання завідувачів ДНЗ, інша – обрання директорів ЗОШ. Результати конкурсу є рекомендаціями для районних управлінь освіти Києва. Сама ж процедура призначення залишається не змінною для комунальних закладів освіти- подання головою адміністрації клопотання щодо кандидатури на посаду керівника навчального закладу та укладання контракту з Департаментом освіти, бо іншого способу – не існує.

Департамент освіти Києва оголосив черговий конкурсний відбір на вакантні посади керівників ЗНЗ та ДНЗ у період з 04.10.2016 по 06.10.2016 року.

Може бути, що у такому форматі це останній відбір. Адже, якщо приймуть Закон Про освіту, то МОН там вже прописав інший склад конкурсної комісії де переважають чиновники — саме такий, як передбачено у Постанові Кабміну. Залишається не зрозумілим — скільки буде тих комісій (написано так, що ніби на кожну вакансію — окрема комісія), а претенденти будуть бігати з конкурсу на конкурс… Тож, не ясно, що буде далі. Але у жовтні цього року, у тих, хто впевнений у своїх силах, амбітний, розумний, але не обтяжений зв’язками та грішми, є шанс очолити один із столичних освітніх закладів.

Free Divi WordPress Theme, Find new Free Android Games at dlandroid24.com